Zračenja

U svakom trenutku svog života izloženi smo različitim energetskim uticajima, odnosno zračenjima. Ti uticaji su sastavni deo prirode i životne sredine našeg života. Sa njima nastajemo mi i celokupan živi svet. Njihov štetan uticaj na fizičko i mentalno zdravlje podrazumeva energetska dejstva iz okruženja koja menjaju metabolizam ćelija i štetno deluju na nervni sistem. Postoje tri vrste patogenih zračenja: kosmička, podzemna i tehnička zračenja.

  • Kosmičko zračenje
  • Ako se kosmička zračenja nadju u sastavu sa nekim drugim zračenjem, postaju veoma štetna. Pretpostavlja se da su u takvim slučajevima kancerogena, posebno su opasna kombinacija kosmičkih i podzemnih zračenja. Prema medicinskim istraživanjima dr Videva, leukemija uopšte nema mogućnost da se razvije bez ove kombinacije. Zemlja prirodno vibrira na odredjenoj frekvenciji kojoj je podredjen celokupan život na Zemlji. Ona je neophodna za nove životne funkcije. Svako narušavanje te frekvencije izaziva poremećaj u organizmu. Ako smo duže izloženi zračenju može doći do ozbiljnih posledica po zdravlje.

  • Podzemno zračenje
  • Podzemna zračenja imaju niske frekfencije. To su zračenja podzemnih voda, geoloških raseda, zatvorenih šupljina i mnoga druga. Svaka podzemna voda dok se probija kroz slojeve zemlje stvara više štetnih zračenja. Dok protiče kroz zemlju voda prolazi kroz različite rude i minerale pri cemu nastaje trenje, a samim tim i staticki elektricitet i veoma negativni elektricni efekti koji izuzetno štetno deluju na covekov organizam.

  • Tehničko zračenje
  • U tehnička patogena zračenja svrstavaju se zračenja koja je stvorio čovek. Tu spadaju zračenja raznih elektronskih i električnih uredjaja kojima smo okružni. Tu spadaju zračenja izazvana poremećajem prirodne sredine npr. efekat Faradejevog kaveza, zgrada, armiranih betona. Prolazeći kroz genetske ćelije zračenje prouzrokuje fizičke i psihičke smetnje. Na fizičkom nivou patogena zračenja narušavaju imunitet i metabolizam što dovodi do raznih hroničnih oboljenja.

O bolestima

U okruženju čoveka prostire se veliki broj štetnih talasa najrazličitijeg porekla. Najčešće, oni potiču iz prirodnih izvora, ali se javljaju i kao rezultat razvoja savremene tehnologije. Prirodna štetna zračenja stvaraju se kako aktivnošću zemlje i dogadjajima u njoj, tako i kombinovanom aktivnošću kosmičkog zračenja i zemlje. Ova zračenja štetno deluju na harmoničan rad organizama. Najčešće, takve promene dovode do bolesti, jer se stanice u čovekovom organizmu izloženom jonizirajućem zračenju depolariziraju. Ovo se naročito dogadja u slučajevima kada je neki organ ili ceo organizam intenzivno i dugotrajno izložen odredjenom štetnom zračenju.

O spavanju

Spavanje je prirodno stanje promenjenog stanja svesti, koje se u čovekovomom životu smenjuje sa stanjem budnosti. Stadijumi spavanja i budnosti se pravilno i ciklično smenjuju, tj. predstavljaju jedan od značajnih bioloških ritmova. Po podacima približno trećina ljudi ima problema sa spavanjem. Uvereni smo, da većinu problema izaziva negativno zračenje prirodnog i tehničkog izvora. Boravak na takvim mestima je izuzetno opasan.

Sledeća stranica