Detekcija zračenja

Jedini merimo sve vrste zračenja savremenim instrumentima za detekciju zračenja i otkrivanje podzemnih voda i vodenih tokova

Svrha detekcije geopatogenih zračenja je da se u prostoru namenjenom boravku ljudi, označe zone njegovog delovanja, kako bi se odredila mesta koja nisu pogodna za duži boravak. Zbog činjenice da čovek spavajući na svom ležaju provede 6 do 8 sati, i da noću zračenja imaju trostruko do petostruko jači intenzitet nego po danu, najčešće se detekcija tog zračenja obavlja u spavaonicama. Detekciju je uputno obaviti i na radnom mestu, naročito ako se na njemu provodi veći deo vremena, tako i na ostalim mestima gde se ljudi duže zadržavaju. Ponekad mesta kraćeg zadržavanja mogu imati znatniji uticaj, ukoliko se nadu u zoni delovanja izuzetno intenzivnog zračenja.

Pri detekciji toka podzemnih voda, kao i ostalih geopatogenih zračenja, potrebno je pored ostalog, voditi računa o njegovom stepenu štetnosti, o dužini i trajanju tih tokova. GENIUS je radiestezijski profesionalni uredjaj koji omogućava merenje zemaljskih zračenja, kosmičkih i zračenja izazvanih podzemnim vodama. Uredjaj uspešno kombinuje subjektivnu metodu detektovanja talasnih oscilacija i savremene elektronske tehnike merenja.

Sledeća stranica